PÄÄSIÄISEN 7. SUNNUNTAI – VUOSI C

ENSIMMÄINEN LUKUKAPPALE
(Ap.t. 7:55-60)
Minä näen Ihmisen Pojan seisovan Jumalan oikealla puolella.

Luemme Apostolien teoista.

Niinä päivinä Stefanos Pyhää Henkeä täynnä nosti katseensa taivasta kohti ja näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen, joka seisoi Jumalan oikealla puolella. Hän sanoi: ”Taivaat ovat avoinna minun silmieni edessä, ja Ihmisen Poika seisoo Jumalan oikealla puolella!”

Silloin he alkoivat huutaa suureen ääneen, tukkivat korvansa ja ryntäsivät yhtenä miehenä hänen kimppuunsa. He raahasivat hänet ulos kaupungista kivittääkseen hänet, ja todistajat jättivät viittansa Saul-nimisen nuoren miehen huostaan. Kun he kivittivät Stefanosta, tämä rukoili Herraa ja sanoi: ”Herra Jeesus, ota vastaan minun henkeni.” Hän vaipui polvilleen ja huusi kovalla äänellä: ”Herra, älä vaadi heitä tilille tästä synnistä!” Sen sanottuaan hän nukkui pois.

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Vuoropsalmi
(Ps. 97:1+2b, 6+7c, 9. – 1a+9a)

Kertosäe:
Herra on kuningas,
hän on Korkein, maailman valtias.

Tai:
Halleluja.

Herra on kuningas! Riemuitkoon maa,
iloitkoot meren saaret ja rannat!
Hänen istuintaan kannattavat vanhurskaus ja oikeus. Kertosäe

Taivaat julistavat hänen vanhurskauttaan,
kaikki kansat näkevät hänen kunniansa.
Herran edessä kumartuvat maahan kaikki jumalat. Kertosäe

Herra, sinä olet Korkein, maailman valtias,
kaikkia jumalia korkeampi. Kertosäe

TOINEN LUKUKAPPALE
(Ilm. 22:12-14, 16-17, 20)
Tule, Herra Jeesus!

Luemme Ilmestyskirjasta.

Minä, Johannes, kuulin kuinka ääni sanoi minulle: ”Minä tulen pian, ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan, maksan kullekin hänen tekojensa mukaan. Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa: he pääsevät syömään elämän puusta ja saavat mennä porteista sisälle kaupunkiin. Minä, Jeesus, olen lähettänyt enkelin luoksenne, jotta seurakunnat saisivat tämän todistuksen. Minä olen Daavidin juuriverso ja suku, kirkas aamutähti.”

Henki ja morsian sanovat: ”Tule!” Joka tämän kuulee, sanokoon: ”Tule!” Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä. Hän, joka todistaa tämän, sanoo: ”Tämä on tosi, minä tulen pian.” Aamen. Tule, Herra Jeesus!

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.

Halleluja
(vrt. Joh. 14:18)

Halleluja. Halleluja.
En minä jätä teitä orvoiksi, sanoo Herra.
Minä tulen luoksenne, ja teidän sydämenne iloitsee.
Halleluja.

EVANKELIUMI
(Joh. 17:20-26)
Olkoot he täydellisesti yhtä.

Luemme pyhästä evankeliumista Johanneksen mukaan.

Siihen aikaan Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja rukoili sanoen: ”Pyhä Isä, minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun. Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meissä, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.

Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, olen minä antanut heille, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. Kun minä olen heissä ja sinä olet minussa, he ovat täydellisesti yhtä, ja silloin maailma ymmärtää, että sinä olet lähettänyt minut ja että olet rakastanut heitä niin kuin olet rakastanut minua.

Isä, minä tahdon, että ne, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä missä minä olen. Siellä he näkevät minun kirkkauteni, jonka sinä olet antanut minulle, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman luomista. Vanhurskas Isä, maailma ei ole sinua tuntenut, mutta minä tunnen, ja nämä, jotka ovat tässä, ovat tulleet tietämään, että sinä olet lähettänyt minut. Minä olen opettanut heidät tuntemaan sinun nimesi ja opetan yhä, jotta heissä pysyisi sama rakkaus, jota sinä olet minulle osoittanut, ja jotta minä näin pysyisin heissä.”

Tämä on Herran (Jumalan) sanaa.