Paasto- ja rukouspäivä rauhan puolesta Syyriassa

pietarinkirkko

Koko maailmanlaajuinen katolinen kirkko rukoilee ja paastoaa lauantaina 7.9. rauhan saamiseksi Syyriaan.

Paavi Franciscus ilmoitti sunnuntaina 1.9., että ensi lauantaina 7.9.2013 katolisessa kirkossa vietetään paasto- ja rukouspäivää rauhan puolesta Syyriassa. Puheessaan hän totesi, että ”vastakkainasettelun tai konfliktien kulttuuri ei rakenna harmoniaa kansojen välillä tai niiden keskuudessa, vaan niin tekee paremminkin kohtaamisen ja vuoropuhelun kulttuuri. Se on ainoa tie rauhaan. Nouskoon esiin kutsu rauhaan ja koskettakoon se kaikkien sydämiä, niin että aseet voitaisiin laskea ja tahto saada aikaan rauha voisi johdattaa meitä.”

Paavi kutsui sitten uskovia seuraavin sanoin:

”Tätä tarkoitusta varten, veljet ja sisaret, olen päättänyt julistaa koko kirkkoa varten syyskuun 7. päiväksi, joka on Neitsyt Marian, rauhan kuningattaren muistopäivän aatto, paasto- ja rukouspäivän rauhan puolesta Syyriassa, Lähi-idässä ja kaikkialla maailmassa. Kutsun kaikkia ihmisiä, myös muita kristittyjä, toisten uskontojen seuraajia ja kaikkia hyvän tahdon ihmisiä osallistumaan millä tahansa heille sopivalla tavalla tähän aloitteeseen. Syyskuun 7. päivänä klo 19-24 me kokoonnumme rukouksen ja katumuksen hengessä (tänne) Pietarinkirkon aukiolle, pyydämme rauhaa, joka on Jumalan suuri lahja, rakkaaseen Syyriaan ja kaikkiin niihin paikkoihin, joissa on konflikteja ja väkivaltaa eri puolilla maailmaa. Ihmiskunnan on nähtävä nämä rauhan eleet ja kuultava toivon ja rauhan sanomaa! Pyydän kaikkia paikalliskirkkoja paastoamisen lisäksi kokoontumaan yhteen rukoilemaan tämän tarkoituksen puolesta.”

”Pyytäkäämme Mariaa auttamaan meitä vastaamaan väkivaltaan, konflikteihin ja sotaan vuoropuhelun, sovituksen ja rakkauden voimalla. Hän on meidän äitimme, auttakoon hän meitä löytämään rauhan. Me olemme kaikki hänen lapsiaan! Maria, auta meitä ylittämään tämä vaikea hetki ja omistamaan itsemme joka päivä todellisen kohtaamisen ja rauhan kulttuurin rakentamiselle kaikissa tilanteissa. Maria, rauhan kuningatar, rukoile puolestamme!”

KATT/news.va