Paavi aamusaarnoissaan: kutsu palvelemaan kokosydämisesti

papa FrancescoPaavi Franciscus yllätti pontifikaattinsa alussa kaikki päätöksellään jäädä asumaan Vatikaanin vierastaloon Santa Martaan. Hänen tavakseen on tullut viettää aamumessu vierastalon kappelissa, ja nyt paavin saarnoja janotaan niiden hengellisen opetuksen takia.

Alkuviikon päivinä 10.-11.11.2014 saarnoja on yhdistänyt kysymys kristityn palvelutehtävästä.

Maanantain saarnassaan pyhä isä totesi, että sellaiset aktiiviset katolilaiset, jotka eivät elä uskolleen kuuliaisina vaan ovat kuin keitä tahansa pakanoita, aiheuttavat ihmisten etääntymistä uskosta. Kristillisen elämäntavan ytimeen kuuluva jatkuva anteeksiantaminen ja sovinnon luominen eivät voi toteutua ilman uskoa ja koettua anteeksiantoa. Tätä paavi kutsui skandaaliksi.

Tiistain saarnassaan paavi Franciscus jatkoi samasta teemasta puhuessaan kristillisen palvelun luonteesta. Hän kutsui uskovia palvelemaan kokosydämisesti tunnustaen heikkoutensa Jumalalle ja odottamatta vastapalveluksia. Molempien aamujen saarnoissa kuului paavin viime aikoina toistama huoli kristittyjen penseydestä, johon niin monet ovat langenneet ja joka on kristittyjen yhteinen kiusaus. On syytä pyytää apostolien tavoin Kristukselta: lisää uskoamme!

KATT/VIS