Toinen personaaliordinariaatti perustettiin, nyt Yhdysvaltoihin

Paavi Benedictus XVI on 1.1.2012 perustanut järjestyksessään toisen hiippakunnankaltaisen rakenteen eli niin sanotun personaaliordinariaatin anglikaanisen kristillisyyden piiristä katolisen kirkon täyteen yhteyteen tuleville kristityille. Uusi personaaliordinariaatti kattaa alueellisesti koko Yhdysvallat ja on nimeltään Pyhän Pietarin istuimen personaaliordinariaatti. Ensimmäinen ordinariaatti oli Walsinghamin Neitsyt Marian personaaliordinariaatti, joka on toiminut Englannissa vuoden 2011 tammikuun alusta.

Ordinariaatin pääksi paavi nimitti entisen episkopaalisen piispan, katolisen pappisvihkimyksen sittemmin saaneen isä Jeffrey N. Steensonin, joka toimii professorina Houstonissa.

Yhdysvaltain ordinariaattiin on liittymässä joitakin episkopaalisia ja anglikaanisia seurakuntia, ryhmiä ja yksittäisiä uskovia. Yli 100 entistä anglikaanista pastoria on jo pyytänyt katolista pappisvihkimystä. Samalla ainakin 1400 uskovaa 22 eri yhteisöstä on ilmoittautunut ordinariaatin jäseniksi.

Ordinariaatin perustaminen pohjautuu paavin Anglicanorum coetibus -asiakirjassa vuonna 2009 antamaan avokätiseen vastaukseen katolisen kirkon jäsenyyttä pyytäneille anglikaaniseen traditioon kiinnittyneille uskoville, jotka kokonaisuudessaan hyväksyvät katolisen uskon ja tunnustavat paavin aseman.

KATT/VIS