Vatikaani vihittiin kahdelle pyhimykselle

vatikaani 2009aPaavi Franciscus vihki Vatikaanin uuden pyhän arkkienkeli Mikaelin patsaan siunaamisen yhteydessä perjantaina 5.7.2013 pyhälle Joosefille, Neitsyt Marian puolisolle, ja pyhälle arkkienkeli Mikaelille.

Siunaamis- ja vihkimistilaisuuteen paavi Franciscus oli kutsunut myös emerituspaavi Benedictuksen, jonka läsnäolosta kaikki paikallaolijat suuresti ilahtuivat.

Siunaamisen yhteydessä paavi lausui muun muassa näin:

”Vatikaanin puutarhassa on monia taideteoksia. Tämä juuri lisätty teos [pyhän Mikaelin patsas] kuitenkin on aivan poikkeuksellisen tärkeä, sekä sijaintinsa perusteella että sen perusteella, mitä se ilmaisee. Se ei itse asiassa ole vain juhlateos, vaan myös kutsu mietiskelyyn ja rukoukseen, mikä sopii oikein hyvin Uskon vuoden yhteyteen. Mikael – joka sanana tarkoittaa ’sitä, joka on jumalankaltainen’, – on Jumalan ensisijaisuuden, transsendenssin ja voiman puolustaja. Mikael taistelee Jumalan oikeudenmukaisuuden puolesta ja puolustaa Jumalan kansaa sen vihollisilta, ennen kaikkea viholliselta par excellence: paholaiselta.

”Ja pyhä Mikael voittaa, koska Jumala toimii hänessä. Tämä veistos muistuttaa meitä siitä, että paholainen on voitettu, syyttäjä paljastettu, hänen päänsä murskattu, sillä pelastus on kerta kaikkiaan toteutunut Kristuksen veressä. Vaikka paholainen aina yrittää vääristää arkkienkelin ja ihmiskunnan kasvoja, Jumala on vahvempi. Jumalan voitto ja pelastus on tarjottu kaikille ihmisille. Me emme ole yksin tällä matkalla, elämämme koettelemuksissa, vaan seuranamme ja tukenamme ovat Jumalan enkelit, jotka uhraavat niin sanotusti siipensä auttaakseen meitä voittamaan niin monet vaarat, jotta me voisimme lentää korkealla verrattuna niihin todellisuuksiin, jotka voivat väheksyä elämäämme tai vetää meidät alas.

”Vihkimällä Vatikaanivaltion pyhälle arkkienkeli Mikaelille pyydän häntä suojelemaan meitä paholaiselta ja karkottamaan hänet.

”Vihimme Vatikaanivaltion myös pyhälle Joosefille, Jeesuksen huoltajalle, pyhän perheen huoltajalle. Tehkoon hänen läsnäolonsa meidät vahvemmiksi ja rohkeammiksi tekemään tilaa Jumalalle meidän elämässämme ja voittamaan paha hyvällä. Me pyydämme häntä suojelemaan meitä ja pitämään meistä huolta, jotta armon elämä voisi kasvaa vahvemmaksi meissä kaikissa joka päivä.”

KATT/VIS/News.va