50 vuotta Neokatekumenaalista tietä

Neokatekumenaalisen tien lähetystyön alkamisesta on kulunut 50 vuotta. Sen johdosta järjestettyyn kansainväliseen tapaamiseen Rooman Tor Vergata -yliopistoalueella 5. toukokuuta 2018 osallistui yli 100000 uskovaa paavi Franciscuksen johdolla. Myös Suomesta oli mukana papistoa, maallikkoja ja Redemptoris Mater -pappisseminaarin opiskelijoita.

Puheessaan paavi Franciscus muistutti, että lähetystyö ja evankelioiminen on kirkon ensisijainen tehtävä: ”Lähetystyö on äänen antamista Jumalan uskolliselle rakkaudelle, sen julistamista, että Herra rakastaa meitä eikä koskaan väsy minuun, sinuun, meihin eikä tähän maailmaamme, johon me ehkä väsymme. Lähetystyö on sen antamista, minkä olemme vastaanottaneet. Lähetystyö on Jeesuksen käskyn (Matt. 28:19) täyttämistä”; opetuslapsiksi tekemistä. Lähetystyön sydän on julistaa, että Jumala rakastaa meitä ja että hänen kanssaan on mahdollista todellinen rakkaus, joka johtaa elämänsä antamiseen kaikkialla: perheessä, työssä, Jumalalle vihittyinä, aviopuolisoina. Lähetystyö on ”opetuslapsiksi palaamista uusien Jeesuksen opetuslasten kanssa”.

Julistuksessa eivät ole tärkeitä vakuuttavat argumentit, ”vaan elämä, joka vetää puoleensa; ei kyky pakottaa, vaan rohkeus palvella”. Paavi jatkoi, että Neokatekumenaalisen tien jäsenillä on ”DNA:ssaan tämä kutsumus julistaa eläen perheessä Nasaretin pyhän perheen esimerkin mukaan, nöyrästi, yksinkertaisesti ja ylistäen”; Neokatekumenaalisen tien karisma on ”Jumalan suuri lahja meidän aikamme kirkolle”.

KATT/VIS