Bolognassa puututaan eukaristian väärinkäytöksiin

Bolognan arkkipiispa, kardinaali Carlo Caffarra on antanut arkkihiippakunnan suuriin, tunnetuihin kirkkoihin tarkennetut ohjeet eukaristian jakamisesta uskoville. Turistien ja muiden vieraiden suosimissa kaupungin keskustan kirkoissa, varsinkin Pyhän Pietarin katedraalissa, Pyhän Petroniuksen basilikassa ja Pyhän Luukkaan Neitsyen pyhäkössä pyhä kommuunio annetaan tästedes vain kielelle kirkon yleismaailmallista lakia noudattaen.

Kardinaalin päätöksen taustalla on tietoisuus useista ja toistuvista tapauksista, joissa pyhää kommuuniota ei ole nautittu heti, vaan pyhä hostia on esimerkiksi yritetty piilottaa taskuun. Arkkihiippakunnan yleisvikaarin allekirjoittamassa kirjeessa todetaan, että vakavia loukkauksia sakramentin arvoa vastaan esiintyy jatkuvasti.

Ohjeiden mukaan kirkoissa on valvottava, että jokainen kommuuniolle osallistuva nauttii kommuunion heti ja ettei kukaan kävele kommuuniolta pois pyhä sakramentti mukanaan. Niissä korostetaan vielä, ettei kyse ole mistään uudesta lainsäädännöstä vaan jo voimassaolevien sääntöjen ja kirkon normaalin käytännön huolellisesta seuraamisesta.

KATT/CNA