Gaudete et exsultate – paavin uusi kehotuskirje

Maanantaina 9. huhtikuuta 2018 julkistettiin paavi Franciscuksen uusi kehotuskirje Gaudete et exsultate (Iloitkaa ja riemuitkaa). Kehotuskirje käsittelee kutsua pyhyyteen nykymaailmassa. Siinä on viisi lukua: I. kutsu pyhyyteen; II. kaksi ”pyhyyden vihollista” (gnostilaisuus ja pelagiolaisuus); III. Jeesuksen antama valo (Matt. 5 autuaaksijulistukset ja Matt. 25:31-46 se, minkä perusteella meidät tuomitaan); IV. pyhyyden ominaispiirteitä nykymaailmassa; V. taistelu, valvominen ja erottaminen.

Yksi kirkon keskeisistä tehtävistä on auttaa ihmisiä olemaan pyhiä. Kehotuskirjeessä Evangelii gaudium paavi Franciscus kirjoitti, että kaikki uskovat on kutsuttu olemaan missionaarisia opetuslapsia. Gaudete et exsultate käsittelee lähetystehtävää, suhdetta Jeesukseen Kristukseen: Jeesus ei vain kutsu meitä pyhyyteen, vaan antaa armonsa kautta meille mahdollisuuden tulla pyhiksi.

Gaudete et exsultate löytyy Vatikaanin internetsivulta www.vatican.va italiaksi, englanniksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi, puolaksi, portugaliksi ja arabiaksi. KATT julkaisee kehotuskirjeen suomeksi vuoden 2018 aikana.

KATT/VIS