Kirkkoja tuhotaan Egyptissä

Mielenosoitus Egyptissä 2013. (c) SIREgyptin väkivaltaisuudet vaikuttavat voimakkaasti myös kristittyjen elämään. Keskiviikon 14.8.2013 aikana kerrotaan yli kahdenkymmenen kristillisen kirkon tai muun rakennuksen joutuneen muslimiveljeskunnan tai muiden islamistiryhmien iskujen kohteeksi. Muslimiveljeskunnan kannattajien vihan syynä on syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin puolesta järjestettyjen mielenosoitusten hajottaminen, vaikka kristityillä ei siinä olekaan osaa.

Keskiviikkona islamistit ovat hyökänneet ainakin seitsemään katoliseen kirkkoon ja 15 koptilaisortodoksisen kirkon tai muun kristillisen yhteisön ylläpitämään kirkkoon tai laitokseen. Hyökkäykset ovat tapahtuneet Kairossa ja Sohagin hallintoalueella Ylä-Egyptissä. Näin kertoi uutistoimistoille isä Rafic Greiche, joka on Egyptissä toimivan katolisen kirkon tiedottaja. Hänen mukaansa ei ole vielä varmuutta siitä, onko välikohtauksista aiheutunut loukkaantumisia tai kuolemia.

Egyptin 85 miljoonasta asukkaasta noin 10 prosenttia on kristittyjä, valtaosa heistä kopteja. Katolilaisia kristityistä on vähän yli 200 000. Aleksandrian koptilaiskatolisen patriarkaatin lisäksi Egyptissä on myös roomalaiskatolisen, kreikkalaismelkiittisen, armenialaiskatolisen, kaldealaisen, maroniittisen ja syyrialaiskatolisen riituksen eparkioita tai vastaavia kirkollisia hallintoalueita.

KATT/asianews.it

Joitakin linkkejä tuhoista kertoviin verkkosivuihin: