Maailman nuortenpäivät alkavat Madridissa

Kansainvälinen katolinen nuorten suurtapahtuma, Maailman nuortenpäivät, pidetään Madridissa 16.-21. elokuuta 2011. Tapahtuman odotetaan kokoavan toista miljoonaa nuorta.

Maailman nuortenpäivät järjestetään jo 12. kerran. Autuaan paavi Johannes Paavali II:n vuonna 1985 aloittama nuorisotapahtuma on parin vuoden välein eri puolilla maailmaa, edellisen kerran Kölnissä vuonna 2009. Madridissa teemana on “Juurtunut ja rakennettu Kristuksessa, vahvassa uskossa” (pyhä Paavali).

Ennen varsinaisia nuortenpäiviä, 11.-15.8., eri puolilta maailmaa saapuneet nuorten ryhmät ovat olleet yli 40 Espanjan hiippakunnan vieraina. Nuortenpäivien avajaismessu Madridissa on 16.8. ja sen viettää kardinaali Rouco Varela. Päivien aikana eri puolilta maailmaa saapuneet piispat pitävät nuorille katekeeseja useilla kielillä. Ohjelmassa on paitsi rukousta ja juhlallinen ristintie, myös esimerkiksi konsertteja ja tutustumisia museoihin ja muihin kohteisiin.

Paavi Benedictus XVI saapuu nuortenpäiville torstaina 18. elokuuta. Adoraatio ja vigilia alkavat lauantaina 20.8. Quatro Vientos -lentokentällä, jossa nuoret myös yöpyvät. Paavin viettämään päätösmessuun 21.8. odotetaan osallistuvan satojatuhansia nuoria.

Myös Suomesta Madridiin on matkustanut ainakin kolme nuorten ryhmää.

Madridin Nuortenpäivien virallinen kotisivu: http://www.madrid11.com/

KATT