Maailman rukouspäivä luomakunnan suojelemiseksi

Paavi Franciscus on päättänyt aloittaa myös katolisessa kirkossa maailmanlaajuisen luomakunnan rukouspäivän vieton. Rukouspäivää vietetään jo tästä vuodesta alkaen joka vuosi 1. syyskuuta, samana päivänä kuin ortodoksinen kirkko on jo kauan viettänyt vastaavaa rukouspäivää.

Paavi ilmoitti asiasta 6. elokuuta 2015 päivätyllä yhteisellä kirjeellä kardinaali Turksonille, paavillisen oikeudenmukaisuuden ja rauhan neuvoston puheenjohtajalle, ja kardinaali Kochille, paavillisen kristittyjen ykseyden edistämisen neuvoston puheenjohtajalle.

Kristittyinä haluamme antaa panoksemme nykyisen ekologisen kriisin voittamiseksi. Ekologinen kriisi kutsuu meitä syvälliseen ekologiseen kääntymykseen, kuten paavi totesi kiertokirjeessä Laudato sí. Maailmanlaajuinen luomakunnan rukouspäivä antaa uskoville mahdollisuuden uudistaa kutsumuksensa luomakunnan varjelemiseen. Rukouspäivän vietto samana päivänä ortodoksisen kirkon kanssa todistaa kasvavasta yhteydestämme. Paavi toivoo, että rukouspäivään liittyisivät myös muut kirkot ja kristilliset yhteisöt.

KATT/VIS

Paavi Franciscuksen ympäristöasioita käsittelevä kiertokirje Laudato sí ilmestyy suomeksi syyskuussa 2015.