Maanjäristyksen uhrit, erityisesti lapset paavin rukouksissa

Välittömästi kuultuaan keskisessä Italiassa sattuneesta tuhoisasta maanjäristyksestä, paavi Benedictus XVI lähetti valtiosihteerinsä kardinaali Bertonen välityksellä sähkeen L’Aquilan arkkipiispalle Giuseppe Molinarille:

Dramaattinen uutinen voimakkaasta maanjäristyksestä, joka järisytti arkkihiippakuntanne aluetta, on täyttänyt pyhän isän mielen tyrmistyksellä. Hän antaa teidän ylhäisyydellenne tehtäväksi välittää hänen lämmin osanottonsa siihen tuskaan, jota tällaisen traagillisen tapahtuman uhriksi joutuneet rakastettavat ihmiset kokevat. Luvaten palavia rukouksia uhrien, erityisesti lasten puolesta, hänen pyhyytensä pyytää Herralta lohdutusta heidän perheilleen ja, samalla kun hän lausuu rohkaisevan sanansa niille, jotka selvisivät, ja niille, jotka eri tavoin osallistuvat pelastustöihin, hän antaa kaikille erityisen apostolisen siunauksensa.

Pelastustöiden ja jälkijäristysten vielä jatkuessa liturgiakongregaation ainutlaatuisen erityisluvan turvin Vatikaanin valtiosihteeri matkusti yhdessä paavin yksityissihteerin, monsignore Georg Gänsweinin kanssa järistysalueelle ja vietti siellä pitkänperjantain aamuna messun kaikkien maanjäristyksen uhrien puolesta. Messussa monsignore Gänswein luki paavin tervehdyksen ja ilmoitti myös, että siinä käytetty kalkki oli paavin erityinen lahja ja läheisyyden osoitus maanjäristysalueen asukkaille.

Vatikaani on ilmoittanut, että pyhä isä vierailee itse tuhoalueella huhtikuun lopussa.

KATT/VIS/CNA