Paavin Jeesus Nasaretilainen -kirjan toinen osa ilmestyy pian suomeksi

Joseph Ratzingerin/paavi Benedictus XVI:n Jeesus Nasaretilainen –trilogian toinen osa (2011) ilmestyy lähiaikoina suomeksi. Kirjan on kustantanut Perussanoma ja suomennoksen nimenä on “Jeesuksen viimeiset päivät”. Toinen osa käsittelee Jeesuksen elämän tapahtumia Jerusalemiin tulosta ylösnousemukseen.

Suomen Raamattuopiston Säätiön omistama kustannusliike Perussanoma halusi julkaista kirjan sen sanoman vuoksi. Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala totesi, että paavi kirjoittaa Jeesuksesta ”paljon paremmin kuin moni luterilainen teologi tai piispa”. Perussanoma toteaakin kirjan esittelysanoissa, että “kirjassa loistaa laajasti oppinut tiedemies, suuri ajattelija ja hengellinen paimen”, ja että paavin siinä nostamaa haastetta Jeesuksen opetuksen, elämän, kuoleman ja ylösnousemisen merkityksen pohdintaan on vaikea panna syrjään.

Perussanoman internetsivulla (www.perussanoma.fi) kirja on jo ennakkomyynnissä hintaan 35 EUR. Sitä tulee aikanaan myyntiin myös Katoliseen kirjakauppaan.

KATT