Syntyvän elämän vigilia Vatikaanissa

Paavi vietti lauantai-iltana Pyhän Pietarin basilikassa rukousvigilian syntyvän elämän puolesta.

Paavi julkaisi myös uuden rukouksen syntyvän elämän puolesta. Sen epävirallinen käännös on tässä:

Rukous syntyvän elämän puolesta

Herra Jeesus, sinä pysyt uskollisesti kirkossa ja ihmiskunnan historiassa ja täytät ne läsnäolollasi; sinä teet meistä osallisia jumalallisesta elämästä Ruumiisi ja Veresi ihmeellisessä sakramentissa ja annat meille esimakua iankaikkisen elämän ilosta. Me palvomme ja siunaamme sinua.

Polvistuneina sinun edessäsi, joka olet elämän lähde ja rakastat elämää ja joka olet todellisesti läsnä ja elät meidän keskellämme, me pyydämme sinua:

Herätä meissä kunnioitus kaikkea syntymätöntä elämää kohtaan; anna meille kyky nähdä äidin kohdun hedelmässä Luojan ihmeellinen työ; avaa sydämemme ottamaan avosylin vastaan jokainen syntyvä lapsi.

Siunaa kaikkia perheitä, pyhitä aviopuolisoiden liitto, tee heidän rakkautensa hedelmälliseksi.

Tue Henkesi valolla lainsäätäjien valintoja, niin että kansat ja kansakunnat tunnistaisivat ja kunnioittaisivat elämän, kaiken ihmiselämän, pyhyyttä.

Ohjaa tiedemiesten ja lääkäreiden työtä, niin että kaikki edistys tukisi ihmispersoonan kokonaisvaltaista hyvinvointia eikä kukaan joutuisi alistamisen tai epäoikeudenmukaisuuden kohteeksi.

Lahjoita virkamiehille ja ekonomisteille luovaa rakkautta, niin että he ymmärtäisivät edistää sellaisia elinolosuhteita, joissa nuorten perheiden olisi rauhallisin mielin mahdollista iloita uusien lasten syntymästä.

Lohduta aviopareja, jotka kärsivät siitä, etteivät voi saada lapsia, ja hyvyydessäsi ole heidän apuna.

Opeta meitä pitämään huolta orvoksi jääneistä ja hylätyistä lapsista ja rakastamaan heitä, niin että he tuntisivat rakkautesi lämmön ja jumalallisen sydämesi lohdutuksen.

Yhdessä suuren uskovan, äitisi Marian kanssa, jonka kohdussa sinä sait inhimillisen luontosi, me odotamme saavamme sinulta, ainoalta tosi Jumalalta ja Pelastajalta voiman rakastaa ja palvella elämää odottaessamme iankaikkista elämää sinussa Pyhän Kolminaisuuden yhteydessä. Aamen.

KATT