Pohjoismaiden piispainkokouksen vetoomus

Rakkaat sisaret ja veljet!

Kirjeessään Jumalan kansalle 20. elokuuta 2018 paavi Franciscus on esittänyt kutsun rukoukseen ja katumukseen kirkon puolesta, joka tällä hetkellä on hyvin vaikeassa tilanteessa. Seksuaalinen hyväksikäyttö, vallan väärinkäyttö ja sisäinen riitely korkeimmillakin tasoilla synkentävät koko kirkon kasvoja, kirkon, joka on Pyhän Hengen morsian. Myös itseään pyhää isää vastaan on hyökätty hiljattain ennenkuulumattomalla tavalla.

Me, Pohjoismaiden katoliset piispat, kutsumme näistä syistä johtuen kaikkia uskoviamme rukoilemaan kirkon ja pyhän isän puolesta. Kiitämme Jumalaa kaikista papeista ja sääntökuntalaisista, jotka elävät kutsumustaan todeksi täydellisesti omistautuneina, ja rukoilemme, että he täyttävät tehtävänsä uskollisesti.

Rukoilkaamme pyhän isän puolesta, että hän saisi henkien erottamisen lahjan ja rohkeutta ja voimaa ohjata ja johtaa kirkkoa tänä aikana.

Pyydämme kaikkia uskovia paastoamaan yhdessä meidän kanssamme perjantaina 5. lokakuuta 2018 ja omistamaan ruusukon Neitsyt Marian juhlapäivän, sunnuntain 7. lokakuuta 2018, rukoukselle kirkon ja pyhän isän tarkoitusten puolesta. Samoin pyydämme anomaan Jumalanäidin erityistä apua. Auttakoot paasto ja rukous meitä näkemään kaikki tuska ja epäoikeudenmukaisuus tässä maailmassa ja herättämään meissä oikeudenmukaisuuden nälän ja janon.

Szczecin, 5. syyskuuta 2018

+ Czeslaw Kozon, puheenjohtaja, Kööpenhaminan piispa
+ Anders Arborelius OCD, varapuheenjohtaja, Tukholman piispa, kardinaali
+ Bernt Eidsvig Can.Reg., Oslon piispa ja Trondheimin apostolinen administraattori
+ Teemu Sippo SCJ, Helsingin piispa
+ David Tencer OFMCap, Reykjavikin piispa
+ Berislav Grgic, Tromssan piispaprelaatti
+ Peter Bürcher, Reykjavikin emerituspiispa