Pyhä isä vieraili maanjäristysalueella

pope_terremoto_(SIR)Paavi Benedictus XVI vieraili tiistaina 28.4. maanjäristyksen runtelemilla tuhoalueilla Abruzzeilla. Hän tarjosi uhreille rukoustensa tuen ja osanottonsa sekä kirkon solidaarisuuden. Samalla hän vetosi laitoksiin ja yrityksiin, että nämä tekisivät kaiken voitavansa alueen nopeaksi jälleenrakentamiseksi.

Aamuyöstä 6.4. sattuneessa maanjäristyksessä menehtyi 296 ihmistä ja loukkaantui 1500 ihmistä. 55000 ihmistä jäi kodittomiksi. 

Telttakylissä asuvien ihmisten keskellä paavi lausui:

Olen seurannut uutisia täynnä huolta. Jaan kanssanne kauhistuksen ja kyyneleet, joita vuodatatte kuolleiden vuoksi. Kannan kanssanne huolta myös siitä, miten paljon olette menettäneet. Nyt olen täällä luonanne. Täynnä myötätuntoa haluan syleillä teitä kaikkia, yhtä toisen jälkeen. Koko kirkko on täällä kanssani, on lähellä kärsimyksiänne, jakaa teidän kipunne omaisten ja ystävien menetyksestä ja haluaa auttaa teitä rakentamaan uudelleen talot, kirkot ja yritykset…

Olen ihaillut teidän rohkeuttanne, arvokkuuttanne ja uskoanne, joilla olette ottaneet kantaaksenne tämän raskaan koettelemuksen. Tämä ei ollut ensimmäinen maanjäristys tällä alueella, ja kuten aiemmillakaan kerroilla ette te nytkään antaneet periksi ettekä menettäneet rohkeuttanne …

Olkoon tämä vierailuni luonanne konkreettinen osoitus siitä, että ristiinnaulitty Herra on noussut kuolleista eikä hylkää teitä. Hän ei jätä kuulematta teidän kysymyksiänne tulevaisuudesta, hän ei ole kuuro monien perheiden huolestuneelle huudolle, perheiden, jotka ovat menettäneet kaiken.

Lopuksi pyhä isä rukoili lyhyesti L’Aquilaan tuodun Monte Roion Neitsyt Marian patsaan äärellä, jonka juurelle hän jätti osanottonsa ja rukouksensa merkiksi kultaisen ruusun. Tämä ”hyveruusun” jättäminen on vanha, noin tuhannen vuoden ikäinen tapa.

Patsaan edessä hän lopuksi rukoili näin:

Oi Maria, rakastettavin Äitimme!
Sinä, joka olet lähellä ristejämme,
niin kuin olit lähellä Jeesuksen ristiä,
vahvista uskoamme, jotta tuskankin hetkellä
katseemme pysyisi kiinni Kristuksen kasvoissa.
Niissä, ristin raskaan kärsimyksen leimaamissa,
näkyy Jumalan puhdas ja valtaisa rakkaus.
Toivomme Äiti, anna meille sinun silmäsi,
jotta kärsimyksen ja kuoleman ohi näkisimme myös ylösnousemuksen valon;
anna meille sinun sydämesi,
jotta koettelemustenkin keskellä jaksaisimme rakastaa ja palvella.
Oi Maria, Roion Neitsyt,
pyhän ristin Neitsyt, rukoile puolestamme.