Vatikaanissa ilmaista terveydenhoitoa Rooman asunnottomille

franciscus sir16aPaavi Franciscuksen tahdosta Vatikaanissa on etsitty keinoja antaa monenlaista konkreettista apua Rooman kodittomille. Uutisissa on kerrottu vuoden 2015 aikana esimerkiksi, että Vatikaaniin järjestettiin asunnottomille suihkut ja WC-tilat ja jopa parturimahdollisuus – useita vapaaehtoisia partureita ilmoittautui mukaan toimintaan.

Lokakuussa 2015 yhteistyössä jesuiittojen kanssa erään entisen matkatoimiston tila muutettiin kodittomien asuntolaksi miehille. Keskus sai nimen ”Laupeuden lahja” ja siitä vastaavat Rakkauden lähetyssisaret. Vastaavanlaisen kodittomille naisille tarkoitetun asuntolan nimeltä ”Marian lahja” perustivat Vatikaaniin paavi Johannes Paavali II ja Kalkutan äiti Teresa jo 1980-luvulla.

Viimeisin aloite on ilmaisten lääkäripalvelujen järjestäminen niille, joilla ei ole varaa perusterveydenhoitoon. ”Köyhien klinikka” avattiin 29. helmikuuta 2016 ja se toimii lähellä Pietarinkirkon aukion pylväskäytävää. Toiminnassa on mukana lääkäreitä ja terveydenhoitohenkilökuntaa Vatikaanin lisäksi ”Medicina solidale” -vapaaehtoisjärjestöstä ja Rooman Tor Vergata -yliopistosairaalasta.

KATT/VIS/CNA